Rituelen

Rituelen


Iedereen heeft eigen rituelen. Ochtend en avond ritueel, ritueel van liefde bedrijven, ritueel van begroeten. Elke cultuur eert een aantal feestdagen welke verbonden zijn met oeroude rituelen. Helaas zijn we vele rituelen in de Europese cultuur vergeten en dat is een groot gemis.

Eerste menstruatie moet gevierd worden. Het is een bijzonder moment in het leven van een vrouw. Hier hoort aandacht bij. Het hoeft geen bloedserieus ritueel te zijn. Het gaat vooral om het samen zijn bv naar sauna gaan, uiteten, cadeautjes geven aan de jonge vrouw. Net zo belangrijk is, dat ook de mannelijke leden van gezin haar ook eren en vieren.

Moederschap en moeder worden is een enorme transformatie. Meestal gaat veel aandacht naar de baby. Wat zeker bijzonder is, een heel nieuw universum. De moeder heeft dit nieuwe universum in haar baar-moeder gecreëerd. Zij kan van niets- iets- maken. Zij is een Godin en verdient respect, eer, zorg en liefde. Eerste 40 dagen na de bevallig zou er heel liefdevol gezorgd moeten worden voor de moeder en de baby.

Het woord overgang spreekt al voor zich. Het is een doorgang naar de wijze vrouw welke niet meer veel in de wereld hoeft te staan of snel en productief te zijn. Zij is juist de verstilling, rustige haven, accepterend, veilig en liefdevol. Als iedereen dit zo zou voelen, vieren en leven, zou ons leven veel makkelijker zijn.

Rituelen van verbinden, ontbinden, loslaten, afscheid, creatie en nog oneindig meer kunnen op maat gecreëerd worden. Voor een ritueel hebben we een gesprek zodat ik een ritueel op maat kan creeren. Jouw begeleid ik in Jouw voorbereiding.

Tijdens het moment zelf zorg ik voor een veilige en heilige ruimte waarin jij met alles wat er speelt gedragen wordt. Ik geef je een liefdevolle, afgestemde en accepterende begeleiding tijdens jouw ervaring.

Mijn ervaring tijdens Rebozo (closing the bones) ritueel workshop:

Na een lekkere massage en hete sauna werd ik in de regenboog doeken gesloten. Keer op keer voelde ik, hoe gedragen ik werd door de doeken en mijn sisters. Ik kon echt loslaten, mijn lichaam laten hangen. Het voelde alsof mijn lichaam weer in zichzelf viel. Alles op de juiste plek, volledig van mij. Terug de kracht in mijn kern, mijn botten volledig te voelen, dat gaf me rust en vertrouwen. Ik ervoer ook enorm veel dankbaarheid naar mijn lichaam toe. Haar creatie kracht, haar duurzaamheid en aanwezigheid. Dat was allemaal vanzelfsprekend voor me. Nu voel ik, dat het een bijzonder cadeau is, dat ik een gezond lichaam heb. Ik ben enorm dankbaar voor deze ervaringen.

Oude energie komt los en er komt meer ruimte voor jou.