Magische Seksualiteit

Magische seksualiteit


Seksualiteit in al haar aspecten maakt me blij, te voelen dat ik leef. De levensenergie (=seksuele energie) stroomt door mijn lichaam, is aanwezig in elk moment. Ik ontspan dieper, surf op de golven. Het samenvallen van mijn hart en lichaam, het versmelten met mijn partner. De magische (genees)kracht waar we over beschikken. Seksualiteit verbindt ons met onze kern, als een diepgaande meditatie. Het opent een deur, als een snelweg tot persoonlijke ontwikkeling, die jarenlang gebarricadeerd werd (door onszelf of de maatschappij). Als die deur eenmaal opengaat en je erdoorheen stapt, opent zich een dimensie van verbondenheid met het leven zelf.

Helaas wordt dit op school en in meeste gezinnen niet zo geleerd. Er rust nog steeds een taboe op seksualiteit, vol overtuigingen over wat wel en niet mag of hoort. Het zijn ouderwetse taboes die diep verankerd zitten in ons systeem. Zo hebben veel mensen schuldgevoelens als ze masturberen en zit de anatomie van de geslachtorganen vol met “schaamte”. Denk aan schaamlippen, schaamstreek of een schaamzenuw. En hoe kan het dat de meeste heilige plekken van ons lichaam als scheldwoorden gebruiken, zonder respect! Wist je dat “cunt” (in het Nederlands dus “kut”) afgeleid is van Kunda of Cundi. Het is de naam van een oriëntaalse Godin, die de yoni (vagina) of het universum waaruit al leven ontspringt symboliseert en waar al het leven naar terugkeert voor hergeboorte. Het is goed om te beseffen wat we daarmee creëren en wat we (en onze kinderen) vervolgens moeten “herschrijven” om in vrijheid te kunnen genieten.

Zowel de maatschappij, als vele spirituele richtingen benadrukken het belang van het weten (hoofd) en het de verbinding boven ons hoofd. Verwijderd van ons lichaam zijn we niet verbonden met onze basis (perineum, bekken) waar de levensenergie woont. We leven vooral vanuit de mannelijke energie (Yang), vooruit gericht, productief, beschermend, logisch en uitvoerend. Je krijgt daar overal waardering voor. De vrouwelijke energie (Yin) met haar creatiekracht, emoties, wisselvalligheid, zorgzaamheid en ‘zijn’ krijgt veel minder ruimte. Niks doen, op de grond zitten, op je blote voeten lopen, dansen, zingen, taart bakken, in tuin rommelen, met de stroom meegaan en je overgeven aan het leven zijn manieren om je vrouwelijke energie te voeden. Je opent daarmee je yoni of root chakra en neemt de energie van de Aarde tot je. Laat je wortels schieten tot diep in de Aarde zodat je stevig staat, raak je lichaam aan, leer het kennen, koester je lichaam, behandel het met diep respect. 

Elke man en vrouw heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Het voelt geweldig als ze als gelijken in je binnenste samen dansen en elkaar aanvullen. Als je bewust bent vanuit welke kant je nu wilt leven breng je jezelf in balans. Je innerlijke dans waarnemen is magisch, laat staan dat je dit met een partner deelt, die ook zijn eigen innerlijke dans kent. 

Seks betekent ook jouw geilheid en opwinding te durven volgen. Sensualiteit, zachtheid, maar ook lust en passie. De energie van je dierlijke instinct, verrijkt door je hart, waarin je volledig geniet van je lichaam. Dat is mens zijn en het Aardse leven ervaren. Zie je yoni voor wat het is: een magisch portaal waar het leven uit ontstaat. Jij bent De Godin. De penis penetreert, geeft richting, brengt energie en zaait het leven, is De God. Ontvang elkaar, geef jezelf, laat het stromen. Het samensmelten van het zaadje en het eitje creëert een explosie aan orgastische energie. Het is een “Big Bang”, een weten van al onze cellen en waar we ons hele leven naar blijven verlangen. Hoezo moet je je hiervoor schamen? Zou je dit moeten gaan verbergen of niet leven? 

Geen seksleven (solo of gedeeld met anderen) is afwijkend en ongezond, niet andersom!

P.S. Sommige seksuele ervaringen hebben ons soms diep geraakt, lieten sporen achter, waardoor trauma’s, blokkades en angsten ontstonden. In elke pijn ligt het potentieel voor genezing en groei. Een veilige plek, veiligheid in jezelf, steun en moed om te voelen en dit aan te gaan zijn essentieel in het herstel proces.