Workshop Jouw magische cyclus

Workshop Jouw magische cyclus

De natuur is cyclisch en jij bent dat ook, want je bent natuur.

De seizoenen wisselen elkaar steeds weer af. Lente met het eerste licht en ontkiemende zaadjes. Zomer met de warme zon en rijpende vruchten. Herfst met haar onvoorspelbaarheid, chaos en overvloed. Winter in stilte, rust en verdieping.

Als je er stil bij staat, besef je pas hoeveel energie en kracht dit kost. Het lijkt makkelijk, maar het gaat steeds om een enorme transformatie.

Jouw vrouwelijke lichaam maakt elke maand precies zo’n reis door. Je systeem verdient hierin liefdevolle ondersteuning en begrip, want elke transitie gedurende de maand kost energie. Net zoals de overgang naar een nieuwe levensfase dat doet.

Vanuit verbinding met jouw seizoenen en aandacht voor jouw verschillende facetten wordt je cyclus een zegen in plaats van een vervloeking.

Follow your flow!
Honor your flow!

Voor wie

 • Voor elke vrouw die op zoek is naar verdieping en verbinding met haar eigen lichaam
 • Voor elke vrouw die in verbinding wil komen met haar menstruatiecyclus

Wat brengt het je?Klara Kasikova

 • Een dag gevuld met verbinding, ervaren en delen
 • Leer meer begrip opbrengen voor jouw lichaam (en geest) en diens wisselvalligheid
 • Je leert jouw cyclus beter kennen en er makkelijker mee te stromen
 • Geniet en accepteer weer jouw eigen vol-ledigheid
 • Jouw cyclus wordt een bron van inspiratie
 • Ontvang tips voor betere zelfzorg
 • Ontdek hoe geniaal de/jouw natuur is en hoe je er permanent door ondersteunt wordt

Inhoud

Tijdens deze workshop neem ik je mee op een reis door jouw cyclus. Dit doe ik op basis van het “wheel of the year” ritueel en haar verbinding met seizoenenergieën en archetypes. Het beloop van onze hormonale cyclus wordt hierin geïntegreerd. Ik vind het fascinerend om te zien hoe de spirituele/natuurlijke/ holistische manier van kijken aansluit bij de biologie en onze dagelijkse menselijke ervaring.

Daarnaast reik ik je een aantal handige tips aan hoe je jezelf kunt ondersteunen en volgen tijdens de cyclus. Denk aan kruiden, supplementen, dieet tips, oefeningen en registratieformulier.

Ik bied geen oplossingen of therapie. Het gaat vooral om weer te verbinden met je eigen natuur en volledig je “vrouw zijn” te leven. Dit vanuit vertraging, voelen, naar jezelf luisteren en ook jouw wilde kant te leren kennen. Besef dat je cyclus een rijkdom is en geen vervloeking.

Werkvorm

We maken gebruik van een “vrouwencirkel” setting. We zitten in een cirkel op de grond (bijvoorbeeld op meditatie kussens) om goed gegrond te zijn en uit ons hoofd te raken. Naast informatieoverdracht doen we samen ervaring gerichte oefeningen (met de hele groep of in kleinere groepen/koppels).

Verder delen we onze indrukken (een persoon deelt en de rest luistert). Dat laatste is een heilzame ervaring, je gezien en gehoord voelen zonder meteen adviezen aangedragen te krijgen.
Er is voldoende ruimte voor vragen.

Praktisch

Wanneer: zondag 23 juni
10 – 17 uur (9.45 gaat de deur open)
Waar: De verbindende factor Nuenen (vlakbij Eindhoven)
Kosten: 96 euro pp

Groep: maximaal 13 vrouwen

Eten

 • thee, water, versnaperingen en fruit
 • Er wordt gezorgd voor een heerlijke soep. Fijn als je daarnaast je eigen lunch meeneemt. Precies wat jij lekker vindt (salade, broodje, cake…)