Psychadelica, wil je ze ontmoeten?

Voor een nieuwsgierige hulpverlener

Over de hele wereld zijn er veel onderzoeken gaande naar de effecten van psychadelica by mensen met psychiatrische klachten. Dit is een bijzondere ontwikkeling, die mij heel blij maakt.

https://open-foundation.org/

Meer en meer cliënten stellen hier vragen over en zijn nieuwsgierig. Het wordt tijd, dat ook de hulpverleners nieuwsgierig worden i.p.v. sceptisch of bang! 

Het is nog niet mogelijk om de cliënten te behandelen met deze magische entiteiten. Wat wel mogelijk is, is dat je als hulpverlener zelf ervaring opdoet met psychadelica. Want dan weet je in hart en ziel waar het over gaat. Ook blijft elke ervaring uniek, het is zeker niet voor iedereen.

Zoals het bijna onmogelijk is iemand die nooit een orgasme heeft gehad dit met woorden uit te leggen, is het lastig om de ervaring met psychadelica over te brengen. Als je het zelf hebt ervaren weet je het, snapt het met je hart.

Mijn ervaringen hebben me veel gebracht: minder zelfkritiek, rustige gedachten en emoties, gevoel van verbonden zijn met anderen, natuur en ons planeet. Meer compassie voor mezelf en mijn cliënten. Respect en liefde voor mijn lichaam. (E­n als je je afvraagt of dit allemaal nodig was? Nee zeker niet, maar zijn orgasmes echt nodig?).

Binnen integrale psychiatrie zijn onderzoeken gedaan naar de kracht van zingeving en spiritualiteit. Het is aangetoond dat als je met deze thema`s actief bezig bent het beter met je gaat. Psychedelica kunnen deze portalen voor je open maken.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26200715/

Om een goede hulpverlener te zijn hoef je niet alle DSM V diagnoses te hebben ervaren. Maar zoals we allemaal uit eigen ervaring weten maakt het doorleven van een crisis, verlies of een moeilijkheid in ons leven ons tot een meer begripvolle en sensitievere hulpverlener. Je hebt geen garantie dat jouw reis met plant medicijnen alleen “bliss” brengen, maar het is zeker een intense ervaring in jezelf die verrijkend is, mits juist geïntegreerd.

Vooraf aan een ceremonie kregen we vragen over onveilig gehecht zijn en hoe je je dan verbonden of veilig kan voelen, hoe je je kan overgeven. Het werd een lang gesprek. Na de ceremonie zeiden ze: waarom hebben jullie gisteren niks gezegd? Waarom hebben jullie niet uitgelegd dat het allemaal onze concepten overtuigingen en patronen zijn, waar we in geloven. Dat het maar een fractie is van wat we werkelijk zijn. De patronen werden doorbroken door ervaring, hoe krachtig is dat!

Ben je nieuwsgierig en wil je een bijzondere ervaring rijker zijn, laat me weten (check de link hieronder) en we plannen een intakegesprek. 

“Een reis met jezelf” vindt plaats op een prachtige, bezielde locatie. De groep is klein om de veiligheid en begeleiding te kunnen garanderen. Verder wordt je verwend door muziek van Joris, sauna, jacuzzi en lekker vegetarisch eten. 

Het is geen cursus of opleiding. Het gaat om jouw persoonlijke magische ervaring. 

Wees welkom!